RSS
Header

Stefan van der Kamp doet buiten gewoon verslag.
Hij werkt als fotograaf, redacteur en regisseur.

Kitesurfleraren op Mallorca

Artikel | Kitesurf

Het is voor het eerst sinds vijf jaar dat ik hartje zomer in Nederland ben. Vanaf afgelopen dinsdag zit ik in Zuid-Limburg. Een prima plaats om te vertoeven met het zachte Limburgse klimaat. Op gisteren na dan, toen viel er binnen een half uur een enorme massa water naar beneden. Kelders liepen vol, automobilisten zwommen hun auto’s achterna en de kassiere’s van de Aldi zagen de kroppen sla voorbij drijven.

Ook met water omgeven, maar dan een stuk zonniger, is het eiland Mallorca. Ik ging er ooit met een vriend heen om hotelentertainer te worden en sindsdien zit het eiland in mijn hart. Helaas is ze niet monogaam, miljoenen mensen adoreren het eiland met haar prachtige rotskusten en zandstranden. Een toerguide vertelde me vijf jaar geleden dat er meer bedden op het eiland zijn om op te slapen dan in heel Griekenland.

Om zo lang de zomer op een eiland te kunnen zitten moet er natuurlijk ook geld in het laatje komen. Voorheen deed ik dat door biertjes te tappen en cocktails te shaken, maar sinds ik begon met kitesurfen was het ideale zomerbaantje ontstaan: kitesurfleraar.

Eigenlijk was de planning om dit jaar geen les meer te geven maar zelf een zomer lang te gaan kitesurfen met mijn vriendin door middel van opgepotte centen. Totdat zij het plan kreeg een vriendin in Amerika op te zoeken en ik dus drie weken over had om iets anders te doen in de zomer. Dat werd dus een retourtje Mallorca samen met kitemaatje Chris.

In Mallorca heeft van de 21 dagen ook echt 21 dagen de zon geschenen. Het les geven was dus niet echt een straf te noemen. Zelf konden we ook de nodige uren op het water maken. Tot overmaat van de pret kwam er nog een kitemaatje langs: Casper. Snel lijfden we de man in tot de orde van de kitesurfleraren. Zo stonden plots drie Nederlandse kitesurfvrienden les te geven op Mallorca.

Comment with Facebook

Comment on site