RSS
Header

Stefan van der Kamp doet buiten gewoon verslag.
Hij werkt als fotograaf, redacteur en regisseur.

Kevin Langeree terug op het water

Artikel | Kitesurf

Kevin Langeree: Na revalideren komt terugkeren

Nadat we zijn wezen mountainbiken op een single track in de buurt van Kaapstad zit ik met drie anderen te lunchen en na te genieten van de ride. We zijn alle vier kitesurfers en de reden dat we zijn gaan mountainbiken samen is niet zozeer het gebrek aan wind. De reden is dat Kevin Langeree in augustus 2010 geblesseerd raakte tijdens een PKRA wedstrijd op Fuerteventura. De onfeilbaar geachte wereldkampioen freestyle van 2009 was op weg naar zijn tweede titel, maar kwam verkeerde terecht tijdens de keiharde en vlagerige wind op het Spaanse eiland. Daar ging zijn voorste kruisband. En de tweede wereldtitel.

 

Kevin vertelt over de klap die hij maakte. Hij wist meteen dat het mis was. De beelden van Kevin die door een jetski uit het water werd gehaald gingen de wereld over. Daar ging de wereldkampioen. Het was nog even spannend of hij wel of niet geopereerd zou moeten worden. Uiteindelijk werd het toch een operatie van zijn voorste kruisband in de Bergman Kliniek. De revalidatieperiode kon beginnen. Acht maanden trainen om weer terug te komen op het water. Volgens zijn moeder Ellen was Kevin gedurende de hele periode zeer gemotiveerd. Ellen zat zelf ook in een revalidatieproces en wellicht dat de kracht van zijn moeder Kevin ook weer heeft geïnspireerd.

Als ik Kevin in Kaapstad ontmoet staat hij al wel weer op de plank. Een stand up paddle plank. Een vorm van surfen waarbij je op het board staat in plaats van ligt en je een weg door het water baant met een peddel. Op dagen met kleine golven ging Kevin het water in en op de grotere dagen bleef hij uit het water om zijn knie niet teveel te belasten. Het fietsen op zijn mountainbike deed hij bijna elke dag. Een enkele paraglide foto op Facebook van Kevin soarend boven de duinen laat zien dat hij zijn thrill ondanks de blessure toch nog wist te vinden.

Tijdens een revalidatieperiode heb je alle tijd om na te denken wat je precies wil doen met je leven. Kevin kwam er achter dat hij het wedstrijdcircuit mist en dat kitesurfen echt zijn ding is. En vandaag is de dag dat hij sinds lange tijd weer het water op mag van zijn fysio. Welkom terug op het water Kevin.

 

Voor meer informatie over Kevin Langeree bezoek je zijn website. Lees ook Access Kiteboard Magazine voor meer verhalen uit Kaapstad. Access #2 2011 komt uit rond 15 april.

Comment with Facebook

Comment on site